Barn lærer og utvikler seg i fellesskap, også når livet tar dramatiske vendinger.

Omsorg fra fellesskap, rom for seg selv og trygge rammer er viktig for barn for å kunne navigere gjennom livet og bli trygge voksne. Det blir ekstra viktig når livet til familien snus på hodet enten på grunn av sykdom eller dødsfall blant deres nærmeste. Mange barn trenger støtte og tid for å finne seg til rette i den nye hverdagen etter tapet. Stiftelsen Salus tilbyr følgende støtte til både barn og familien:

  • gruppemøter

  • familiemøter

  • én-til-én-møter

  • telefonsamtaler

Vi i Stiftelsen Salus møter alltid barn og deres familier med forståelse, varme, respekt og åpenhet uansett livssituasjon og behov. Gjennom våre tilbud skaper vi en atmosfære som åpner rom for barnas følelser, tanker og opplevelser. I denne atmosfæren kan barn finne sin egen vei i sitt eget tempo og samtidig lære av andre barn. I møte med våre sertifiserte medarbeidere skal alle barn og deres familier føle seg sett og hørt. Vi er stødige og pålitelige som går veien sammen med barn og deres familie gjennom de vanskelige fasene. Vår kompetente støtte er lett tilgjengelig og tilbudet er gratis for alle barn og deres familier.

Les mer om våre tilbud og vårt team ved å følge lenkene under, eller ta kontakt med oss direkte enten på telefon, epost eller på sosiale medier som Facebook, Instagram, SnapChat. Last gjerne ned vår brosjyre med informasjon.

Hvordan alt begynte

Grunnleggerne for Stiftelsen Salus, Herdis Kyed og Melanie Merz, ville skape et trygt rom for barn og unge som bærer på sorg, et rom som gir kompetent støtte og fellesskap. I dette rommet skulle barn og unge få muligheten til å sørge på sin måte, møte andre barn og unge som er i en lignende situasjon og på denne måten erfare at de ikke var alene med sin sorg. Barna skulle ikke trenge å holde tilbake følelser eller tanker av hensyn til familien, men heller bruke tid til å langsomt finne sin egen vei til å leve videre med sorgen. Fordi barn sørger annerledes enn voksne og barnas sorg får lite plass og oppmerksomhet i samfunnet.

 “For å kunne skape dette rommet for barn i Saltenregionen ville vi samarbeide med den  organisasjonen hvor ord og handling går hånd i hånd, som hadde kunnskap og erfaring og delte vårt verdigrunnlag,” forteller Merz. “Så vi undersøkte hvilke organisasjoner som har denne kompetansen og erfaringen i arbeid med barn og unge i sorg. Vi henvendte oss til både nasjonale og internasjonale organisasjoner, analyserte hvordan disse jobber og på hvilket verdi- og kunnskapsgrunnlag. Dessverre fant vi ingen passende organisasjon i Norge.”

Valget falt til slutt på foreningen Trauerland e.V. fra Bremen i Tyskland som samarbeidspartner. Denne foreningen har støttet barn og deres familier siden 1999.

“Vi fikk selv oppleve hvordan livet til barna og deres familier ble positiv påvirket gjennom arbeidet til de ansatte og frivillige i denne organisasjonen. Vi fikk innsyn i forskningsrapporter og fikk møte voksne som hadde deltatt som barn på gruppemøter, og lærte at den positive effekten på barnas liv var langvarig. Vi fikk møte både ansatte og frivillige i organisasjonen, og vi ble imponert over deres grundighet og den helhetlige tankegangen som vises i alt de gjør for barna og deres familier. Da vi fikk oppleve åpenheten, rausheten, vennligheten og respekten til alle som var i kontakt med Trauerland, visste vi hvem vi ønsket å samarbeide med”, utdyper Merz.

Organisasjonen Trauerland og dens gründer Beate Alefeld-Gerges har fått tildelt mange nasjonale og internasjonale priser for sitt pionerarbeid for arbeidet med  barn og ungdommer i sorg.

“Vårt samarbeid handler om at alle voksne som ønsker å være frivillig eller ansatt i Stiftelsen Salus får en grundig opplæring som gjennomføres i regi av Trauerland. I samarbeidet inngår jevnlig faglig oppfølging og veiledning som gir oss faglig trygghet,” forklarer Merz.

Foto: Trauerland

Vi er støttet av